Escape Room, een leuke activiteit

Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende activiteit voor je vriendengroep of voor de familie? Dit kan best wel lastig zijn omdat je vaak met veel verschillende voorkeuren rekening moet houden. Een te sportieve activiteit zal niet door iedereen beoefend kunnen worden wat weer leidt tot een slechte dynamiek. Een activiteit waar je helemaal niks doet zal weer zorgen voor gezeur en een saaie dag. Hoe kan je dan überhaupt een leuke dag organiseren terwijl je met zoveel mensen rekening moet houden? Nou dat is heel simpel eigenlijk! Neem vandaag nog contact op met de Escape Room zodat jij tien punten scoort met je activiteit die jij moest regelen. Your Escape Room biedt je uitdaging en plezier tot de laatste seconde!

Wat houdt een Escape Room in?

Veel mensen hebben er wel van gehoord maar zouden je niet precies kunnen vertellen wat een Escape Room inhoudt. In het kort gezegd is een EscapeRoom een activiteit waarbij je in groepsverband in een bepaalde ruimte, of ruimtes, gestopt wordt. Het doel is om, door middel van samenwerking en nadenken, per kamer een uitweg te vinden. Vaak zit je vast aan een bepaald tijdschema waarbinnen je de puzzel, of puzzels, moet oplossen. Binnen de zestig minuten de kamer verlaten zal resulteren in een overwinning met je team. Je hebt dan met je groep het uitgespeeld! Dit kan erg lastig zijn omdat iedereen natuurlijk anders denkt en reageert op bepaalde aanwijzingen. Natuurlijk weet iedereen dat het nep is maar na 5 minuten in een kamer houdt niemand zich daar meer bezig mee. Door alle cryptische puzzels wordt het al snel een chaotische gedoe maar jullie moeten de rust bewaren en ontsnappen want anders…

Een stukje geschiedenis

De eerste Escape Room werd pas in 2013 opgericht in Nederland. De hype was echter al in andere landen flink aan de gang. Tegenwoordig zie je ze eigenlijk overal maar dit toentertijd was het een echte verschijning. Het uitvoeren van een activiteit in de vorm van een spelvorm was nog geheel uniek op de markt en heeft duidelijk een gat gevonden.

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheid om met een vriendengroep of met de familie deel te nemen aan een Escape Room? Neem snel contact op en wie weet zit jij binnenkort vast in een enge kamer met slechts een aanwijzing. Maak je geen zorgen want het blijft natuurlijk een spelvorm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *