Ongebruikelijke en verdachte transacties melden en herkennen

 

Het witwassen van crimineel geld heeft doorgaans betrekking op grote geldsommen. Natuurlijk moet dit witwassen van crimineel geld worden tegengegaan. Daarom is er de WWFT wet. Het doel van die wet is het melden en herkennen van verdachte en ongebruikelijke transacties. Ben je ondernemer en krijg je voor een van jouw diensten of producten een grote som geld aangeboden? Dan moet je alert zijn. De overheid ziet streng toe op de naleving van de zojuist genoemde wet. Je moet als ondernemer dus weten met wie je zaken doet. Ondernemers die verdachte transacties niet melden kunnen een boete krijgen.

De wet is aangescherpt

Ben je ondernemer. Dan is het belangrijk om te weten dat de Wwft-wetgeving met ingang van 10 januari 2020 is aangescherpt. Voor ondernemers brengt de aanscherping van de wet de nodige verplichtingen voor hun bedrijf met zich mee. Ze moeten aan de Wwft-wetgeving voldoen. Gelukkig bestaat er een systeem dat ondernemers bij het voldoen aan de verplichtingen ontlast en dat ondernemers de nodige zorgen uit handen neemt. Ondernemers kunnen beschikken over software. Die software maakt het mogelijk om een dubbele controle uit te voeren op de identiteit van zakenrelaties. Ondernemers weten dan zeker aan wie door zakenrelaties getoonde identiteitsdocumenten toebehoren. Ook weten ze zeker dat hun zakenrelaties zijn wie ze zeggen te zijn.

Ondernemers kunnen geholpen worden bij het herkennen van verdachte transacties

Natuurlijk wil je als ondernemer aan de wet voldoen. Om aan de wet te voldoen moet je criminele transacties kunnen herkennen. Bij het kunnen herkennen van transacties kunnen ondernemers een handje geholpen worden door slimme software. Ondernemers kunnen dankzij een uniek stappensysteem voldoen aan alle eisen van de wet WWFT. Ondernemers kunnen eenvoudig bedrijven dossiers aanmaken. Die dossiers kunnen ze eenvoudig monitoren. Bovendien kunnen eenvoudige transacties, zoals voorgeschreven in de wet WWTF, 5 jaar lang worden bewaard. Ondernemers kunnen de WWTF wet  dus op een correcte manier naleven als ze gebruikmaken van de juiste software.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *